Thursday, January 01, 2015

PEMBONGKARAN! - PENDEDAHAN MISTERI LOKASI PESAWAT MH370 SETELAH 2 PENUMPANG ASKAR UKRAINE

Selamat tahun baru tao ucapkan kepada semua dan lembaran baru .. Pasti anda masih terfikir kemanalah hilangnya pesawat MH370  dan apakah nasib kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH 370  yang hilang.. sekiranya terhempas pasti nasibnya sama seperti nahas pesawat QZ8501. Kini bukanya buku baru tahun 2015  akan terjawab apabila menemui noktah yang muktamad akan misteri kehilangan pesawat MH370 ini.


Sah pesawat Boeing 777 yang mempunyai sistem berkomputer aitu ' fly by wire system' berjaya digodam oleh seseorang yang berkemahiran tinggi yang berada di dalam pesawat MH 370 sebelum seseorang masuk ke dalam kokpit pesawat dan mengambil alih pemanduan dari Kapten Zaharie.

2 penumpang yang dimaksudkan itu ialah dari Ukraine iaitu Oleq Chustrak dan Segil Deineka yang berjaya mengodam sistem tersebut dan mematikan transponder dan seluruh suis yg berada dlm pesawat MH 370 secara automatik sebelum menceroboh masuk ke dalam kokpit pesawat.

Ikuti bukti-bukti saintifik dan fakta-fakta tentang konspirasi tertinggi yang didalangi oleh Amerika dan Yahudi laknatullah di bawah ini yang disampaikan secara eksklusif oleh Sharifah Sofia Syed Rashid

Usaha mencari melibatkan pelbagai negara dilancarkan, mula-mula di Laut China Selatan dan kemudian beralih di Selat Melaka dan selepas itu di Laut Andaman, sebelum pasukan SAR mencari dan mengalih tumpuan ke perairan Australia Barat iaitu di Selatan Lautan Hindi. Susulan daripada pencarian yg berubah-rubah ini penyiasat telah pun membuat kesimpulan yg sebenarnya laporan MH370 " berakhir " dilautan hindi adalah teori dan rekaan semata-mata.

Perhatikan gambarrajah di bawah ini yang menunjukkan pesawat MH370 cuba membuat u-turn.Yg sebenarnya sewaktu MH370 hilang dari radar yg pesawat tersebut telah pun melalui ruang udara Thailand.

Kerajaan Thailand " mengisytiharkan " bahawa dpt mengesan pesawat MH370 melalui ruang udaranya. Bila ditanya kenapa Thailand tidak memaklumkan kpd kerajaan Malaysia ttg hal ini., mereka menjawab sbb kerajaan malaysia tak tanya mereka.... Inilah laporan yg betul dan telah disahkan serta disiarkan oleh semua media termasuk media utama di Malaysia.

Selang beberapa hari kemudiannya media-media M'sia tiba-tiba mengeluarkan berita yg dianggap ' uturn ' bahawa Kerajaan Thailand menafikan laporan yang mengatakan radar Thailand dapat mengesan pesawat MH 370 lalu diruang udaranya. 

Nampak tak tangan ghaib di sini siapa ?


Ni dia wajah 2 penumpang MH370 dari Ukraine iaitu Oleg Chustrak dan Sergii Deineka iaitu askar upahan yg terlatih. Beliau merupakan agen CIA yg berjaya mengambil alih pemanduan dari Kapten Zaharie dan menerbangkannya ke koridor utara

Kedua-dua dajjal ini mempunyai rekod jenayah dlm data base Russia iaitu :-

(1) Percubaan untuk bunuh president Angola
(2) Pernah mengebom Balai Polis Bab Azzur
(3) Pembunuh upahan untuk peperangan di serbia,
(4) Menjual senjata haram pada Al-Qeeda dan agen CIA US.


Ni bukti yg penumpang Ukraine yang menaiki pesawat MH 370 masih hidup. lihat oleg Chustrak ini boleh online webcam lagi pada 28/7/2014 semasa bercuti di Bali .Pesawat MH hilang pada 08/03/14..

Sekarang ni FSB Russia sedang memburu kedua-dua dajjal yang telah menghijacked pesawat MH 370


Di bawah ni bukti yang diambil di akhbar russia " The voice of Russia & Ria Novosti " .

Kerajaan Thailand tunjukkan bukti dan serahkan kepada Russia. Radar Thailand di Phuket berjaya mengesan pesawat MH 370 ditutup transponder dan cuba terbang rendah di bawah 1000 meter menghala ke utara andaman sea seterusnya pergi ke Bangladesh pada jam 2.40 pagi..

Take Note: Data sulit Marshal Montol Suchookorn ini telah diserahkan pada kerajaan Russia sebagai bukti pesawat MH 370 telah terbang rendah melalui radar udara Thailand.


Okey ni bukti penting yang ingin ditunjukkan kepada dunia dan kepada semua keluarga mangsa pesawat MH 370 ke mana sebenarnya MH 370 dibawa.

Perhatikan baik-baik tracking route map pesawat MH 370 bergerak. Dari aceh Thailand Bangladesh Nepal Kyrgyzstan besh tesh valley talas caspian sea Azerbaijan, Georgia & seterusnya ke sevastopol air base Ukraine....

Menurut Serik Mukhtybayev pesawat MH 370 yg dipandu oleh Oleq Chustrak dan Sergii Deinika sengaja dipandu mengikut laluan negara tidak maju untuk elak di kesan oleh radar moden.

Sebelum pesawat MH 370 sampai ke Ukraine, pesawat tersebut sempat mendarat di Kyrgyzstan untuk mengisi minyak iaitu us airbas airport lama yg dulu digunakan utk menyerang Afganistan dan meneruskan perjalanan ke Sevastopol airbase ukraine....

TAKE NOTE: Pesawat MH 370 tidak terhempas di lautan hindi Australia seperti yang didakwa oleh inmarsat dan media-media pro usa. Perhatikan bulatan biru itu radar russia di kg.Talas berjaya mengesan pesawat MH 370 menghala ke Ukraine.


Anda tahu siapa orang di tepi ni. Dialah orang yang dipertanggungjawabkan oleh kerajaan Russia untuk menjaga radar di sempadan Kg. Talas. Nama beliau ialah Mr. Serik Mukhtybayev. Beliau berjaya mengesan pesawat MH 370 merentasi sempadan Kazakhstan pada jam 8.15 pagi (waktu Malaysia)



Take Note (Penting): Walaupun pesawat MH 370 cuba ditutup atau diduplicate transponder. Radar Russia masih boleh mengesannya.. Menurut Serik Mukh org yg bertanggunjawab menjaga radar pada 08 march 2014, pesawat MH 370 berjaya dikesan bersembunyi di belakang pesawat SIA68 15 minit melintasi Kazakhstan menuju ke ukraine

Semua keluarga mangsa MH 370 termasuk Malaysia sendiri telah dikencing hidup-hidup oleh laporan Inmarsat yg berpangkalan di UK yang mengatakan pesawat MH 370 telah terhempas di selatan lautan hindi. Yg sebenarnya pesawat tersebut tidak terhempas mahupun pun ditembak.

Ini bukti pesawat MH 370 menghala ke Koridor Utara menuju ke Ukraine. Kali ini data radar tentera Kazakhstan pula mengesannya pada jam 08.59 pagi pesawat transponder MH 370 cuba ditutup merentasi sempadan Kyrgyzstan - Kazakhstan- laut caspian - Georgia -dan seterusnya menghala ke sevastopol ukraine.

Maklumat data sulit di bawah ini berjaya diberikan oleh negara Kazakhtan dan diserahkan kpd Serik Mukhtybayev org yg menjaga radar di Kg. Talas (Russia)


Ni satu lagi bukti radar tentera di Turkmenistan berjaya mengesan Pesawat MH 370 yg ditutup transponder cuba sembunyi di belakang pesawat SIA68 di (-48E70/Singapore) menuju arah utara ke Ukraine.



Ni bukti terakhir kedudukan lokasi sebenar dimana pesawat MH 370 disembunyikan sekaligus Russia berjaya mengcheckmate Amerika dlm kes misteri kehilangan MH 370 yg selama ini membelenggu masyarakat dunia



Satelite x-ray russia berjaya mengesan 1 pesawat boieng awam disembunyikan dalam bangunan bawah tanah di kem tentera udara sevastopol, ukraine... Setelah disahkan pesawat tersebut ialah pesawat MH 370 milik Malaysia

Nilah dia 2 gambar dajjal dunia iaitu Yatsenyuk dan Obama yg merancang untuk kes pesawat MH 370 dan MH 17


Ramai yg tertanya kenapa Amerika memilih pesawat MAS dlm siri dajjalnya. Ini jawapannya:

Tujuan sebenar Amerika menyuruh Ukraine hijacked pesawat MAS adalah untuk mendapat dana dari PBB sebanyak 1bilion usd... Apabila dapat duit sebanyak tu dari PBB UKraine hendak membayar tunggakan gaji kakitangan kerajaan dan tenteranya dari bulan ogos 2013 hingga ogos 2014.

Manakala ekonomi dan nilai mata wang Dollar Amerika sudah jatuh so Amerika memgambil kesempatan untuk.menagih simpati dari duit PBB dengan cuba menuduh Russia cuba menembak pesawat MH 370 tetapi gagal kerana setelah MH 370 dilandingkan di Ukraine dan ditukar enjin tiba-tiba pesawat tidak boleh diterbangkan dan Plan B digunakan untuk menuduh Russia tembak pesawat MH 17. Atas dasar ini Amerika melihat Malaysia sebuah negara yg kecil yg tidak mempunyai musuh dan berbaik dgn semua negara maka senanglah Amerika menjadikan pesawat Malaysia sebagai sasaran dlm kata lain dikambing hitamkan.

TIMBUL PERSOALAN di sini: Siapa yg berani mendakwa 2 dajjal ni utk dihadapkan ke mahkamah antarabangsa di suatu hari nanti ataupun di akhir cerita nanti berkesudahan dgn peperangan yg mana Amerika dan sekutu-sekutunya akan diserang oleh Russia dan sekutu-sekutunya.

Tunggu dan lihat bagaimana kes berprofil paling tinggi di dunia setakat ini akan berakhir *y)

Diakhir penulisan ini apakah nasib kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH 370 ?

Menurut intelligence russia pesawat MH 370 telah landing banyak tempat, mana yg mati dulu dibuang di tempat mereka singgah seperti Kyrgyzstan Georgia dan Ukraine dan selebihnya.mati di kem tentera udara bawah tanah, Ukraine.

Mayat-mayat penumpang MH 370 yg telah mati dan reput berserta bukti forensik mangsa pesawat MH 370 berjaya dijumpai dan diperolehi sebagai bukti oleh FSB Russia.

Al-Fatihah dan ucapan takziah buat semua keluarga mangsa yg beragama Islam dan yg bukan beragama Islam. Doakan agar mereka tergolong dlm mati syahid dan ditempatkan berada bersama org-org yg beriman dan bertaqwa. Kpd semua keluarga mangsa MH 370 bersabarlah banyak-banyak, sesungguhnya doa keluarga mangsa yg dizalimi tidak terhalang dan terus diangkat doa tersebut. Amerika dan Yahudi serta yg terlibat secara senyap pasti akan menerima pembalasan dari Allah s.w.t samaada di dunia mahupun di akhirat kelak.


FAKTA (1): Penyiasat dan pakar-pakar penerbangan termasuklah rakyat Malaysia dan dunia amnya mempertikaikan kenapa semasa radar gagal dikesan dimana MH370 berada, tetapi dlm masa yang sama Pusat Kawalan Udara kita yg berpangkalan di Subang tidak memaklumkan kpd pihak berkuasa secara terus menerus tanpa menunggu sampai keesokan paginya yg mana dpt mengesan sebuah pesawat yg tak dikenali berpatah balik dan masuk di ruang udara Malaysia

FAKTA (2) Kenapa Tentera Udara Malaysia mengatakan dapat mengesan pesawat berpatah balik ke Malaysia tetapi tidak mengarahkan utk memintas pesawat tersebut dgn alasan pesawat tersebut tidak menunjukkan atau mendatangkan apa-apa " bahaya " kpd negara dan menggunakan laluan komersial. Pakar-pakar dlm dan luar negara mengatakan jika pihak tentera udara malaysia cepat bertindak dan memintas pesawat tersebut mungkin pesawat MH370 berjaya diselamatkan

FAKTA (3) Dalam temubual eksklusif dengan Bernama, Bekas Ketua Juruterbang MAS, Datuk Kapten Nik Ahmad Huzlan Nik Hussain berkata bahawa MH370 tidak terhempas di selatan Lautan Hindi dan masih dalam keadaan baik. Ini berdasarkan fakta bahawa alat Pemancar Lokasi Kecemasan (ELT) tidak memberi apa-apa isyarat meskipun transponder dimatikan. ELT ialah suar (api isyarat) kecemasan yang digunakan dalam pesawat untuk menyuruh pihak berkuasa penyelamat berada dalam keadaan berjaga-jaga dan memberi petunjuk tentang lokasi dan jenis pesawat yang mengalami masalah


FAKTA (4) Pakar siasatan forensik telah mengesahkan bahawa data audio rakaman penerbangan milik pesawat MH 370 telah diubah suai dengan sengaja oleh seseorang bagi mengelak kejadian sebenarnya apa yang berlaku di dalam pesawat tersebut.

Okey ni faktanya audio MH370 dari penyiasat: Pihak penganalisis menemui empat " jarak kosong " yang jelas membuktikan ia hasil daripada suntingan audio. Pada minit ke 1: 14, rakaman tersebut menunjukkan seperti seseorang sedang memegang perakam suara digital dan mula merekod, kemudian pihak tersebut memindahkan microfon perakam suara tersebut ke pembesar suara yang terhasil dari kotak maklumat asal. Penyiasat dan penganalisis diketuai oleh Ed Primeau dan Kent Gibson

FAKTA (5): MH 370 tidak terhempas dilaut China Selatan mahupun Lautan Hindi. Ini kerana sehingga kini tiada satu petanda ada petunjuk yg boleh mengaitkannya dgn pesawat tersebut.

Enjin pesawat MH370 merupakan komponen paling lasak dan sukar musnah walaupun terbakar mahupun meletop. Berat enjin pesawat Boieng 777-200ER (MH370) adalah lebih dari 35 tan. Jika terdampar di dasar laut sekalipun komponen itu tidak akan pecah berderai seperti objek lain kerana logam yang digunakan sangat berkualiti tinggi malah jika benar ianya terhempas di selatan lautan hindi masih lagi boleh dijumpai selama sebulan atau lebih...

FAKTA (6) Segala bukti-bukti yg dikemukakan di atas confirm pesawat MH 370 tidak u-turn ke koridor selatan mahupun terhempas di lautan hindi ke Australia india ocean.

(7) Hanya pilot jet fighter tentera sahaja yang dilatih untuk terbang di bawah 5000kaki cobra style utk elak dikesan oleh mana-mana radar. Pilot awam tak pandai buat seperti ini, maknanya bukan Kapten Zaharie yg cuba sabotaj MH 370 dan bawanya sehingga ke Ukraine

(8) Sungguh pelik atas dasar apa pencarian MH 370 di indian ocean harus diteruskan tanpa asas bukti teknikal...? Ianya sebenarnya satu pembaziran wang yg berjuta dan cuba mengalih perhatian dunia yg sebenarnya pesawat MH 370 tidak berakhir ataupun terhempas di lautan hindi sebaliknya berada di bawah tanah kem udara Sevastopol Ukraine.

Di bawah Ini surat sulit original yang berjaya dicuri di pejabat PBB. Surat sulit Australia talibarut USA berpakat hapuskan semua bukti satellite radar dan forensic kemalangan MH17.

Yang sebenarnya satu lagi surat tentang MH 370 berjaya di curi juga tapi sayang 1000 kali sayang Sharifah Sofia Syed Rashid terhilang surat tersebut yg mana dlm kandungan tersebut ada menyebut perancangan untuk menghijacked pesawat MH 370 pada tarikh 08/03/14.


TAOTAUAJER : Cukuplah bukti ini yang berjaya dibongkarkan oleh FSB Russia sekaligus mengcheckmate Amerika dan sekutu-sekutunya. Kita tunggu jer lagi pembongkaran kerja jahat dajjal ni. Takbir....... Allahuakbar !!! Sumber hasil penulisan sharifahsofia.syedrashid..

Saturday, January 25, 2014

Owhhh.... MacBook aku....

Rabu lepas, setelah sekian lama, aku usahakan untuk repair MacBook aku, aku nekad hantar ke Apple authorised centre. VR Technology kat Megan Avenue. Masa hantar, 1st sekali kena bayar RM60 as deposit untuk repair. 

Memang sedih dan rasa menyesal pun ada, kenapa dulu tak beli extended warranty, yang harga hanya RM799.00 je. Tapi, apa boleh buat, masa dah berlalu. MacBook aku pun dah rosak. Aku sendiri tak tahu cemana dia boleh jadi camtu. 

Hari ni, petang, dapat result, untuk masalah MacBook tu. Sebab seperti yang dijanjikan 3 hari bekerja. Dan aku terperanjat besar bila tengok kos untuk repair dalam RM2,500.00. Aku tanya kawan aku, dan dia bagitau, itu not worth to repair. Better amik balik, dan tambah sikit, boleh beli MacBook baru.

Aku pun fikir amik balik je lah. Walaupun, aku bersedih sangat, sebab aku sayang sangat MacBook tu. Dan kalau aku kaya, memang aku repair je, sbb aku sayang data dalam e-Mail yang banyak. 

Aku check website Apple, dan tengok MacBook baru. Aku terfikir nak beli MacBook Air je, dan maybe yang 11" pun dah ok kot, sbb tu je yang paling murah. Cuma, kena upgrade storage, sbb standard agak kecik storage nyer.

Cuma.... Tak tahu, bila lah boleh beli, sebab budget dah takder.

Sedih, sayu, berkabung....



Jan 20, 2014

Friday, January 24, 2014

2014... Perlukah aku berhijrah?

2013 berlabuh lalu. Jika diselusuri dan diimbas kembali, tak banyak yang berubah dalam hidup aku. Aku rasakan yang aku masih sama, walaupun aku bukak company sendiri. Namun tak banyak beza dengan kerja sebelum ni sebab aku masih kena buat segalanya. Itu ini, semua aku kena buat. Jadi, apa perkembangan aku? Mungkin kembang badan kot? 

Lepas interview hari tu, kat Landmark, sunyi je. Takder apa yang dapat. Jadi, aku rasakan yang aku mungkin tak dapat kerja tu. Jadi... Biarkan aje. Try carik yang lain, dan mungkin ada rezeki di tempat lain. Setiap masa aku berdoa, agar aku boleh mendapat kekuatan untuk merubah diri ini.

Latest, aku pergi interview di...... Nampak, dia memang berkenan nak amik aku dan, dia memang nak aku join team dia as sales team. Walaupun asalnya, aku mula untuk apply sebagai proposal Engineer. Maybe, ini adalah stepping stone untuk aku melangkah lagi. Tapi, yakinkah aku untuk berpindah? Dan andai aku berpindah, mungkin serba sedikit Boss aku sekarang terasa dan aku yakin akan counter balik. Cuma, tak pasti, dia nak counter banyak ke tak.... Tapi kalau sama, maybe aku melangkah gak kot. Cuma, kalau dapat lebih, barulah aku terfikir untuk stay....

Friday, December 06, 2013

Kenapa hari ni?

Pagi-pagi ada interview yang di atur oleh syarikat recruiting. Maka, appoinment pukul 10.00 pagi dan aku pun pergilah awal. Sampai memang awal dah. Dan memang cantik timing. Dengan semangat yang berkobar-kobar aku nak pergi interview.

1. Awal sekali masalah hari ni, apabila sim cari error. Hp aku bermasalah dan tak boleh berhubung langsung dengan orang. Hp jadi slot tahap dewa, berapa kali restart cabut battery semua tak jalan. Gosh......

2. Kenapalah iPad aku buat hal. iPad hang. Dan tak boleh access semua data aku. Aku nak tengok balik maklumat dan sebagainya semua tiada. Dan aku tiada bawa back up hari copy. 

3. Pergi level 22, rupanya, aku kena pergi level 10 dulu untuk registration. Sampai tingkat 10, registration, isi borang dan reseptionist tu call person in charge yang aku kena jumpa. What a joke, bila orang tu cakap, dia tak tahu, dan tak diberitahu yang hari ni ada interview sesion. Aku relex, walaupun dalam hati rasa lain macam dah.

4. Interview, memang menarik. Nasib Mat Salleh tu ok. Orang Argentina, dan we have a good disussion, cuma tak tahu, adakah discussion aku ni akan direkodkan atau hanya sekadar 'mengambil hati' sebab aku dah datang.

5. Abis interview, pergi KLCC nak check iPad kat Machine. Hampagas betol la, rupanya nak restart iPad tu, mudah giler. So, iPad aku ok. Berkenalan pulak dengan bro suhaimi, dia cakap dari pgb. Dia Mac user.

6. iPad dah ok, cuma hp je masih dalam keadaan yang kurang waras. Balik rumah, nak amik laptop dan plan nak amik bawak MacBook ke Machine. Sampai rumah, semua siap dalam beg. Beg transfer dan gerak ke office. Alamak, wallet tinggal dalam beg yang kat rumah. Dammmm.....

7. Pergi masjid, sebab dah nak Jumaat. Terpaksalah pinjaman duit Hafiz nak makan. Makan.... Lepas tu sembahyang Jumaat. Abis semayang, turun masjid... Alamak.... Mana selipar aku. Selipar murah sepuluh hinggit pun kena kebas orang. Hafiz plak dah jalan depan. Alamatnya, aku jalan kaki ayam dari masjid ke kereta.

8. Kenapa lah malang sungguh hari ni. Bertimpa-timpa dugaan yang melanda. Dengan kepala terasa pening lagi, duit dalam acc tinggal empat puloh ringgit je ok. Mampus rasanya, kalau sentiasa camni.

Ya Allah, berilah aku rezeki ya g berlipat ganda, dengan memberi aku peluang untuk dapat kerja lain. Aku amat memerlukannya pada masa ini. Aku, masih belum bersedia untuk business sediri.

2024. Atas sofa.

Sunday, December 01, 2013

Lama dah rupanya

Lama dah rupanya tak update blog ni. Ada rasa nak update, tapi tak berkesempatan, kerana masa yang terlalu pack. Mungkin dunia bloging pun dah semakin padam kini. Lepas ni, nak carik trend, apa pengisian blogging, semoga lebih bermakna.

From atas katil.

Thursday, January 24, 2013

Qualities of a Good Manager

Gain the respect of your subordinates with these traits.

Whether you are the first-time manager, have been on the job for a while or are running your own business, you need certain skills and qualities to do your work effectively.

Acquiring new skills or improving on what you have will help you successfully handle your responsibilities with the organisation or in your business. here is a list of traits managers must have:

Expertise. Aim to become outstanding in your technical knowledge of a particular field, whether you are in accounting, banking, law, information technology or engineering. This is your profession, and you need to know your stuff. Being proficient is important as this will give you credibility among your peers, colleagues and staff. 

Experience. It is not the number of years you have been on the job counts, but how well you do it. The ability to multi-task, negotiate, solve problems and get results is what makes you a great manager. Remember that the basic role of a manager is to utilise resources and accomplish goals.

Achievements. Strive to improve productivity by achieving your own goals and ensuring that your staff meet the targets you set for them. Your individual and team goals need not always be big ones, but they must have an impact on the business and the image of the company.

Business acumen. This is essential if you want to run your own business or if you are determined to make it to senior management. This trait is demonstrated best in your ability to increase the bottom line. You may consider working towards a Master of Business Administration degree to hone your business skills.

Good Communications. Having competent staff is crucial to your success. Talk to them individually to get feedback on their job satisfaction. Visit offices and sites, and interact will all levels of staff. This will engage them and boost performance levels.

Numeracy. As a manager, you will be spending a lot of time on reviewing reports, preparing budgets, forecast and cash flow statements. You need to have a knack for numbers and details as well as a good overall understanding of financial matters. 

Professionalism. To manage others, you first need to manage yourself. Carry yourself well, speak in a cultivated manner, treat your team as professionals and strive to work well with others.

Integrity. A respected manager sticks to his principles, treats people fairly and takes the high road where possible. Do not allow yourself to get embroiled in petty issues. 

Critical thinking. This is an essential component in management as it requires you to think conceptually to manage systems and structures. Enrol in courses that boost critical thinking to help you analyse issues better, make better decisions and solve problems more creatively.

Leadership. Your staff members look to your direction and advice. As their manager, you also have to coach them in certain tasks and ensure that they get the training they need.

Besides cultivating the above qualities and skill, a good manager is also expected to be adept at the following:

  • Planning and organising. Set a good example to your staff by always meeting your own deadlines, planning for contingencies and thinking things through systematically. You should also have a consistent approach to staff development, meeting goals and planning for the future.
  • Implementing control measure. As a leader in your organisation, you are responsible for monitoring and imposing controls to ensure that team and organisational goals are met. These controls can be in the form of deadlines, cost-saving measures, operating procedures and even dress codes.
  • Providing feedback and staff development. Besides the annual performance appraisal, it is good practice to offer continual feedback to your staff. Don't just focus on what they do not get right - this will only discourage and demotivate them. Praise them for jobs will done, and show your appreciation sincerely. Schedule regular meetings (for instance, on a quarterly basis) with each individual to discuss his ongoing development.
  • Navigating office politics. Do not show favouritism, and do not have double standards. Make it clear that you treats everyone as equals based on their work performance alone.
  To lead a team of people, you need to earn their respect first. Believe it or not, respect will always be given to the manager who comes across as intelligent, reasonable and fair-minded, and has a pleasant and approachable manner.


Article by Bernadette Jesu. The Star, Saturday, January 28, 2012.

Sunday, July 15, 2012

Petronas Carigali Awarded to Petrofac a Project worth of US$220 million.



Petrofac Facilities Management Asia Pacific Sdn Bhd (Petrofac), part of the Petrofac Group, has been awarded a US$220 million contract by PETRONAS Carigali Sdn Bhd, a subsidiary of PETRONAS, the Malaysian national oil company, for the refurbishment of the Bekok C Platform, located in Block PM9 in the south-eastern part of the Malay basin. The project will be executed on an engineering, procurement, construction, installation and commissioning (EPCIC) alliance basis and is valued at US$220 million.

Bekok-C is a manned platform serving as a gas processing and compression hub exporting gas from the Guntong, Tiong and Bekok fields of Block PM9 in addition to production of crude oil and gas from its own wells. Under the terms of the refurbishment project Petrofac will provide EPCIC services to the platform with the overall project expected to be completed in around 15 months.Marwan Chedid, chief executive of Petrofac's Engineering, Construction, Operations & Maintenance (ECOM) division, commented: “I’m delighted that Petrofac has been charged with refurbishing the Bekok-C platform, which adds to the portfolio of important projects that we are delivering for PETRONAS Carigali Sdn Bhd in Malaysia. This project also represents a considerable step forward for Petrofac as we develop our leading EPC capability offshore through our Offshore Projects & Operations business. We have been working closely with PETRONAS Carigali Sdn Bhd since 2004 and will continue to use the full extent of our broad services capability to support their development of Malaysia’s oil & gas industry.”

Source: http://www.poweroilandgas.com

Friday, April 13, 2012

Tentang Rasa

Aku tersesat menuju hatimu
beri aku jalan yang indah
izinkanku lepas penatku
tuk sejenak lelap dibahumu

dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya

tentang cinta yang datang perlahan
membuatku takut kehilangan
kautitipkan cahaya terang
tak padam didera goda dan masa

dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
dapatkah selamanya kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya.

Wednesday, April 11, 2012

Hari Ini

Hari ini, pada tahun ini, Malaysia cuti pada tarikh ini. Dan pada tahun ini, wife aku celebrate birthday anak aku awal beberapa hari, sebab masa birthday anak ku nanti, aku tiada di Malaysia.

Pada hari ini, tahun lalu, aku berada di UK. celebrate sendiri di sana... cuma tahun ni berbeza... mujur jadual tidak mengena, kalau tak, sudah pasti tahun ni akan berapa di negara lain juga.

Tahun ni, selain dari cuti umum pada tarikh ni, rumah aku bergoyang, kesan gempa bumi di bumi Acheh dan Sumatera yang bermagnitud 8.9 SR.

Inilah harinya... 11 April.

Monday, March 12, 2012