Friday, January 24, 2014

2014... Perlukah aku berhijrah?

2013 berlabuh lalu. Jika diselusuri dan diimbas kembali, tak banyak yang berubah dalam hidup aku. Aku rasakan yang aku masih sama, walaupun aku bukak company sendiri. Namun tak banyak beza dengan kerja sebelum ni sebab aku masih kena buat segalanya. Itu ini, semua aku kena buat. Jadi, apa perkembangan aku? Mungkin kembang badan kot? 

Lepas interview hari tu, kat Landmark, sunyi je. Takder apa yang dapat. Jadi, aku rasakan yang aku mungkin tak dapat kerja tu. Jadi... Biarkan aje. Try carik yang lain, dan mungkin ada rezeki di tempat lain. Setiap masa aku berdoa, agar aku boleh mendapat kekuatan untuk merubah diri ini.

Latest, aku pergi interview di...... Nampak, dia memang berkenan nak amik aku dan, dia memang nak aku join team dia as sales team. Walaupun asalnya, aku mula untuk apply sebagai proposal Engineer. Maybe, ini adalah stepping stone untuk aku melangkah lagi. Tapi, yakinkah aku untuk berpindah? Dan andai aku berpindah, mungkin serba sedikit Boss aku sekarang terasa dan aku yakin akan counter balik. Cuma, tak pasti, dia nak counter banyak ke tak.... Tapi kalau sama, maybe aku melangkah gak kot. Cuma, kalau dapat lebih, barulah aku terfikir untuk stay....

No comments: