Tuesday, July 19, 2005

ermmm kawan lamer...

pagi tadi dalam perjalanan nak ke klcc, tetiba teringat satu kawan lama yang aku rasa dah lamer tak jumpe. kalau tak silap dari lepas spm 1997 dulu lagi ler. dulu ada call dia kejap ajer. tu pun lepas tu tak pernah jumpa, just dengar dalam phone ajer.

aku ke klcc bukan aper, nak meeting ngan client - murphy oil. nak bawak aku punya principal jumpa ngan beberapa orang personel kat company tu, at the same time promote barang ler kononnyer. meeting tu tak ler lama sangat, kalau tak silap aku dalam kul 11 lebih cam tu kot kalau tak pun dekat-dekat kul 12 dah abis. lepas tu aku ngan boss a.k.a. my executive director pegi minum jap. hehehehe ader benda nak discuss pasal aku.

opsss... bukan pasal bad reputation tapi pasal aku nak resign. ya, aku nak resign dari company yang aku kerja sekarang nie. memang mula aku rasa serba salah nak resign sebab dia dan share holder memang banyak bagi kelebihan kat aku. malah bagi banyak oppurtunities untuk aku. [itu yang kekadang aku rasa lah]

"romzi, so camne confirm ke nak resign nie? apa alasan? boss aku tanya.

"actually selain dari saya nak balik kampung, ada company yang dah offer saya. company tu, to be honest, saya tak apply lagi, in fact at earlier stage saya pun tak tahu company apa. tapi after discussion dan negotiable, macam ok ajer"
aku jawab.

bila dah dengar tu, boss aku cam terkejut gak lah. sebab dia memang tak nak aku resign. at first masa aku hantar surat semalam, dia memang agak terkejut dan tanya. aku just cakap nak resign nak balik kampung ajer. terus ajer lepas tu, boss yang sorang lagi call tanya, dia ada buat silap tak ngan aku atau company ada buat silap tak ngan aku... dan offer kalau aku nak balik kampung dia still boleh accept aku untuk kerja ngan dia kat kampung. Tapi hati aku dah suam untuk bersama, bukan apa aku tahu aku hanya akan jadi "golden" di semenanjung nie dan tak mungkin akan jadi yang sama di miri? itu yang aku rasa.

so, lebih baik aku ambik jalan selamat dengan terima offer untuk company di bintulu tu. lagi macam manarik jugak.

ok. back pada tajuk utama, kawan lama. hehehe bukan apa.... kalau 'dia' baca nie, anggap lah ini hanya mimpi dari seorang penulis keh!!!

aku pun tak tahu, ntah macam nasib plak, masa call mula tu tak der angkat lah h/p dia. lepas tu dia return call, dan aku invite nak jumpa or maybe lunch together. dia ok. aku ok lah sebab lama tak jumpa. ntah cam ner rupa dia pun aku tak sure. just base on gambar ajer.

gi meeting dan lepas tu discuss ngan boss. habis.

sms dia -
"akum, I'm at klcc. Just let me know where we can meet & have a dinner" urgh... salah taip rupanya aku... ada plak nak tanya dinner. lunch ler sepatutnya. sebab lunch pun tak lagi.

she reply -
"erm... what you want to have to?, have finish the meeting" ini just apa yang aku ingat, sebab dah delete sms dia.

I reply -
" i tak kisah nak makan ape. just finish meeting. up to you" ha nie betul punya.

she reply -
"ok. see you at bcb at 10mins?" ini pun tak accurate sangat sebab sms tu dah delete. huh... kotak sms aku dah penuh terpaksa delete sendiri ler plak.

I reply -
"ok. see you at bcb"

bangang aku rasa, apsal plak nak nabes nak jumpa dia plak. aku rasa takde ape dengan dia [aku rasalah] tapi nabes. macam nak jumpa somebody plak gayanya. tunggu kat depan bcb. urghhh... layangkan fikiran. aku teringat ada sekali masa aku tipon dia dulu. aku ada tanya kat dia, dah ada boyfriend ker? dia cakap tak der lepas tu aku saja gurau ngan dia cakap, "nasib baik i dah bertunang, kalau tak pasti I ngorat you". hahahahha itu plak yang masuk dalam kotak fikiran aku jap...

ehhh... aku nak ngorat dia ker... argh... belum terfikir lagi sebenarnya. tunggu punya tunggu last-last dia datang dan tegur aku cam tak kenal orang ajer.

"encik romzi ker?" hahahah... satu yang kelakar. aku berubah sangat ker? sampai ada yang tak kenal sangat ngan aku. well lepas tu terus pergi lunch kat burger king ajer ler. sebab dia tak nak makan heavy. hehehe aku rasa on diet.

untuk "dia" tak yah on diet sangat, dah ok dah tu. manis, ayu, cun dan rasa cam elok satu package. hehehe... jangan marah, gurau ajer. tapi honestly memang ok pun.

masa makan pun blur, aku just cerita ajer ler. ntah kenaper cerita pun ntah ape-ape. sebab aku rasa cam ada benda yang pelik masa aku bercakap ngan dia. huh.. tak tahu lah aku mende aper. rasa cam nabes tak abis lagi pun ader. tapi biarkan sampai abis borak. lepas tu hantar sampai kat tower balik.
lupa plak, dalam pejalanan nak ke burger king tu jumpa adik dia. loh, its a small world. adik dia yang aku jumpa kat murphy tadi. hrmmmmm.....

hehehe... ye ler amik orang kat situ, kena hantar balik. kan aku nie baik... konon nyer...

lepas tu aku balik. sepatutnya aku ada meeting ngan technip, tapi aku tak pergi. sms ajer ngan boss aku suruh handle. aku nak balik opis sebab ada benda penting aku nak settlekan kat sini. [opis ler]. laju jer balik opis. bila tengok jam, alamak tak zohor lagi. drive terus dan singgah kat surau dekat ngan opis. zohor.

baru ajer nak sembahyang, h/p bunyik. lupa nak silent. argh... sms ajer. bukak jap.

"Hey, thanx 4 th pie juz now:> u tcare ok. till we meet again, bubye!"

sms dari dia... simpan jap. nak zohor.

balik opis... argh... banyak nyer nak settle. setel satu-satu, lepas tu balas sms tadi. tapi bukan melalui sms - email kat dia.

so, sekali lagi kalau "dia" baca, thanks again dan anggaplah apa yang aku tulis kat atas nie hanya mimpi dan imaginasi aku yang dalam keadaan masih berserabut kepala otak. dan aku rasa mungkin dalam keadaan aku cam nie kot.

aku pun tak tahu cam ner... ada plak tragedi nie terjadi kat aku. trajedi nabes dan rasa semacam nak jumpa dan borak. argh... selama nie tak pernah ada pun perasaan cam ni kat aku. aku rasa normal ajer. entah kenapa ngan dia plak jadi cam tu. mungkin sebab dia jenis yang peramah dna mudah mesra atau mungkin kerana senyumannya yang kiut. aku pun tak tahu. kalau ada yang tahu bagi tahu aku keh...

2 comments:

imah said...

hi, ==> assalamualaikum...
pernahkah kita jumpa? ==> rasanya sik pernah :)
di miri di cne? ==> kamek di miri diam di pujut 1.
erm..firstly kamek mintak maaf if kamek spt menceroboh baca blog kitak, sorry. erm, sigek gik kamek cam familiar ngn nama kitak tp actually sik pernah kenal. kamek ada juak kawan yg sekolah sama ngn kitak, st joseph, spm year 1995. but me myself smk agama miri, spm yr 95. so after baca blog kitak ari ya kamek ask my friend ya whether kenal sik ngn kitak, she said she kenal kitak but mebi kitak sik kenalnya, hehe.
erm, so how's your life now? nasihat kamek, iboh diembak gilak rasa sedih ya...sakit jadinya kelak. kamek faham mmg sedih, pilu, rindu ya mmg masih menebal buat masa tok...tapi kitak kena control juak, setiapkali teringatkannya sedekahkan alfatihah, istighfar byk2. kuatkan semangat, hidup kena diteruskan. jgn biarkan semangat kitak hilang juak bersama kehilangan yg tersayang. kita sbg hambaNya kena redha dgn setiap ketentuan kunfayakun NYA. alfatihah....

romzi seli said...

Walaikum salam...
thanks pasal sudi baca blog kamek yang sik berapa tok. bukan apa kamek baru belajar benda computer tok, so sik pandei gilak cam ne mok hias blog. siapakah kawan kitak yang kenal kamek ya? kamek sik pasti gilak ehh... dari sene kitak jumpa blog kamek tok?

well, kamek akan balit miri soon. bina hidup baru di sinun. dan insyaAllah kamek akan cuba jadi kuat dan redha akan segalanya.
romzi